Veelgestelde vragen

Home Service Veelgestelde vragen

Occasions

Ja, of u nu een hele jonge of een hele oude auto heeft, wij ruilen graag uw huidige auto in. U ontvangt bij ons ook bij aflevering direct een vrijwaring voor uw huidige auto.

Om hier een precies antwoord op te geven raden wij u aan om even langs te komen zodat u direct een antwoord kunt ontvangen van één van onze medewerkers.

APK

Voor nieuwe benzineauto’s is dit pas na 4 jaar, daarna twee keer na twee jaar, en daarna moeten ze elk jaar gekeurd worden. Voor nieuwe auto’s die op diesel of LPG rijden komt de eerste keuring na 3 jaar, daarna elk jaar. Auto’s van voor 1 januari 2005 moeten in ieder geval elk jaar naar de APK. Als een auto ouder is dan 30 jaar, hoeft deze maar eens per twee jaar terug te komen. Klassieke auto’s van voor 1 januari 1960 zijn helemaal vrijgesteld.
Voor het bepalen van de leeftijd is de datum eerste toelating die op het kentekenbewijs staat doorslaggevend. Voor auto’s die eerst in een ander land hebben rondgereden, is dit de datum dat de auto in dat land voor het eerst officieel op de weg kwam. Dus niet hetzelfde als de datum van afgifte van het kentekenbewijs in Nederland.

Bij de Algemene Periodieke Keuring wordt uw auto gekeurd op een aantal punten die met veiligheid en milieu te maken hebben. De bedoeling is om het Nederlandse wagenpark veiliger en schoner te maken én te houden.

Wat betreft de veiligheid kijkt men naar de volgende punten:

  • De verlichting
  • De wielophanging (speling, versleten delen)
  • De stuurinrichting
  • De remmen
  • Roest aan dragende delen
  • Spiegels
  • Voorruit en ruitenwissers en -sproeier
  • De banden
  • Scherpe uitstekende delen die voor voetgangers gevaarlijk kunnen zijn
  • Veiligheidsgordels

Wat betreft de milieuaspecten controleert de keurmeester de auto met name op de uitstoot van schadelijke stoffen zoals koolmonoxide, en roet bij diesels. Daarbij is het van belang dat het brandstofinspuitsysteem goed werkt, anders ontstaat er een onvolledige verbranding en dus een te hoge uitstoot. Hoe nieuwer de auto, hoe strenger deze eisen zijn. Ook moet de bandenspanning in orde zijn, want een te lage spanning van je banden zorgt voor extra rolweerstand, hoger brandstofverbruik en dus ook meer vervuiling.

Dan loop je kans op een boete. Daarbij maakt het niet uit of je met je auto rijdt of hem onder de carport laat staan. De RDW bekeurt op basis van het computerbestand waarin de goedgekeurde auto’s worden geregistreerd.

Financieringen

Uw persoonlijke situatie is het uitgangspunt. Samen met u komen we tot een helder financieringsvoorstel met eerlijke voorwaarden.

U leent het aankoopbedrag (of een deel ervan) en u betaalt dit in vaste maandelijkse termijnen af. U weet dus gedurende de gehele looptijd iedere maand waar u aan toe bent.

Nieuwste occasions

Contact

Sportlaan 22
6241 AB Bunde
043 - 3641644